Loading

Over mij

Even voorstellen

Over mij

Ik ga proberen u hier een beeld te schetsen over mij. Gewoon een persoonlijk verhaaltje over mij en wat mij ertoe heeft gedreven te doen wat ik vandaag de dag doe.

Mijn naam is Jeffrey Burghout. Geboren en getogen in Haarlem-Noord waar ik nog altijd, inmiddels met mijn eigen gezin, met plezier woon. Als klein jongetje (in groep 3) kreeg ik mijn eerste kistje met timmergereedschap. Een ouderwetse handzaag, handboor etc. Waar ik destijds de kurkvloer van mijn ouders mee heb vernield, sorry pap en mam. Toen ik wat ouder was mocht ik zo nu en dan met mijn vader mee op “klus”. Ik liep waarschijnlijk meer in de weg dan dat ik echt hielp. Maar ik kan nu achteraf zeggen dat hier mijn liefde voor het klussen en werken met hout wel is ontstaan.

Skip a few years

Toen ik van de middelbare (grafische) school afkwam had ik echt nog geen idee wat ik nu eigenlijk echt wilde gaan doen. Ik ben toen bij mijn zomerbaantje in een bakkerij blijven hangen. Mijn toenmalige werkgever vond dat, als ik daar wilde blijven werken, wel een opleiding moest gaan doen. Zo gezegd zo gedaan, maar kwam er al snel achter dat koekjes bakken niet mijn ding was. Dus toen ik de kans kreeg om als parketteur in Delft te gaan werken, heb ik dit met beide handen aangepakt. Hoewel ik daar de mooiste vloeren maakte had ik altijd wel het gevoel dat er meer in zat dan enkel vloeren leggen. Daarom heb ik op mijn 21ste pas besloten van mijn lang gekoesterde hobby (namelijk werken met hout) mijn werk te maken, en ben de opleiding tot Allround timmerman gaan volgen. Na vier jaar avond school en gedetacheerd te zijn geweest bij verschillende aannemers in Haarlem, heb ik in Augustus 2011 de knoop doorgehakt, en ben me droom achterna gegaan. Een eigen klus bedrijf beginnen. Iets wat ik (heel cliché) natuurlijk veel eerder had moeten doen.

Mijn eigen bedrijf

In mijn eerste jaar als eigen baas heb ik mezelf voornamelijk verhuurd aan andere bedrijven, maar had alsnog niet echt dat gevoel van een eigen baas. Ik moest tenslotte nog steeds iemand bellen om te vragen waar ik die week aan het werk moest gaan. Desalniettemin heeft mij dit wel de tijd en ervaring gegeven die ik nodig had om echt zelfstandig mijn eigen klussen te gaan doen. En dat is dus precies wat ik nu doe. En met heel veel plezier. Eerst wat aftasten welke projecten nu echt op mijn buik zijn geschreven. wat grote projecten gedaan. Wat werkplaats werk gedaan etc. Kan ik nu concluderen dat ik mijn het beste voel bij de kleine projecten en de complexe bouw problemen. Ik vind het leuk om bij de mensen thuis de lijst met de kleine klussen op te lossen die al jaren gedaan hadden moeten zijn. Iedereen met een huis heeft tenslotte wel zo een lijst. Ook de meer complexe problemen die mensen hebben vind ik leuk om aan te pakken. Denk hierbij aan een lekkage waarvan al 5 aannemers geen idee hebben hoe dit op te lossen. Mijn “out off the box denken” komt hier vaak goed van pas.